tirsdag den 28. februar 2012

"Today you do show"

Efter er herlig weekend, hvor vi har fejret Christoffers fødselsdag, tjekket shopping-mulighederne, og slappet af er vi nu igang med undervisningen.

Vi møder friske op, og skulle i følge vores skema undervise fra kl.8.30. I stedet bliver vi mødt med beskeden: "Today at 9 o'clock you do show. If you do very good; if not... (og ikke mere)". Så i løbet af 20 min har vi bikset et show til Aqua's Cartoon Heroes sammen. Showet var en kombination af Lene møder Ken + Macarena-moves + Superhelte knytnæven og High-5. I forhold til forberedelsen gik det egentlig ganske okay. Vi gentager succesen på mandag - og forhåbentlig med en fejlfri rutine :)

fredag den 24. februar 2012

Kina-land

Så er jeg kommet sikkert frem og begynder lige så stille og få de første indtryk af landet og byen. Der er utrolig meget luftforurening, så da vi i går stod op til solskin og blå himmel var vi helt på toppen. I går var generelt en rigtig god dag! Jeg fik mit kinesiske tlf.nr. +86 13132173933, skema, var ude og spise middag + bartur med Anna (tysk veninde, som studerer i Shanghai) + hendes venner herfra. Hvilket alt i alt kom til udslag i et skema, med FRI om fredagen, fantastisk mad (hammer lækre dumplings), skønt selskab og en bartur, hvor øllet var ganske gratis i går – men normalt koster 10yuan for en flaske med 650ml.
Lidt mere generelt, så har vi bare været med rundt og hilse på de forskellige klasser vi skal have og begynder først at undervise på mandag. Vi spiser 3 gange dagligt på skolens restaurant, som desværre ikke laver det bedste mad. Det er tilsyneladende en halv-dårlig idé og give en kinesisk kok med et par års tysk erfaring bestemmelse over retterne. Derfor var det helt suverænt og få lækker mad i går, og for første gang siden mandag have en mæthedsfølelse i kroppen! Vi cykler til skolen, og trafikken her er sindssyg. Hvem end der dytter først og højst har forkørselsretten og møder man modkørende cykellister skal man liiige huske, at de kører indenom. Jeg er derfor kommet frem til at det bare gælder om og være modig og ikke tøve.
Om kineserne kan jeg sige: de er flinke, uorganiserede – så vi tager derfor tingende som de kommer, nogle peger - da hvide mennesker jo er et fantastisk fænomen, lader deres børn tisse hvor som helst og sidst men ikke mindst laver fantastisk mad (så længe de holder sig til deres eget køkken).

mandag den 20. februar 2012

Endelig, endelig, endelig..

Så blev det lang om længe d. 20! Humøret er højt og kufferten er pakket. Kl. 21 er det "farvel Danmark" og "Ni Hao Kina" :D