mandag den 19. marts 2012

KTV + Beijing

For 2 uger siden var vi ude og spise velkomstmiddag med nogle af lærerne samt skolens ledelse. Efter et godt måltid, tog ledelsen hjem også gik turen på KTV. KTV er karaoke, men hvor man lejer sitt eget rum (Man udmyger jo ikke sig selv foran en hel bar som Japanerne).  KTV var en succes oplevelse! Der blev sunget på både engelske og kinesiske sange, og de bedste dansemoves blev hævet frem. Ingen fest uden øl - og som en af de kinesiske lærer påpegede "You danish people drink beer like water". Efter KTV forsatte vi på Helen's, som hurtigt er blevet vores stambar. Den er billig, og de kinesere der kommer der er som regel rigtig gode til Engelsk.

I den her weekend var vi i Beijing :) Vi tog High-speed toget, så de små 138km var overstået på en lille 1/2time. Togstationerne i Tianjin og Beijing er kæmpe store og minder mest af alt om en lufthavn, med sikkerhedstjek og kæmpe skærme. Vi så den himmelske fredsplads og den forbudte by om lørdagen, hvor der desværre var koldt og sindsyg smogget.  Beijing er ikke verdens mest forurenede by for ingenting. Om søndagen tog vi på silkemarkedet. Hvor der var silke, perler, sporttøj, sko, tasker, osv. Alt sammen 100% falsk. Men, men derfor kan man nu godt finde et par gode ting imellem. Jeg fik øvet mine evner til at forhandle - på kinesisk ;) Hvilket langsomt bliver bedre vha. 2t kinesisk/ugentligt + de småord de forskellige lærere lærer mig :D

I næste weekend skal 4 af os hjem til en lærer og lære og lave dumplings! Uhm, uhm, uhmmm :)

mandag den 12. marts 2012

Skolen og undervisningen

Vi er nu begyndt på vores 3. undervisningsuge - og det går egentlig ganske godt. Jeg underviser hovedsageligt i Beginner 3 og 4. Børnene er rigtig nuttede og kan heldigvis godt lide mig :) Jeg underviser i ca. 1/2 time i hver klasse hver dag. Hver undervisningsuge har et tema, fx er det dyr i den her uge. Udfra temaet underviser jeg så, så godt som jeg kan. Jeg gør det med hjælp af flashcards, sange, simple historier med billeder, tegninger, osv.
     Jeg tror børnene er glade for den "danske undervisning", fordi den er mere fri, og vi sørger for og lave nogle sjove  og forhåbentlige lærerige ting med dem. Sammenlignet med de kinesiske læreres timer, hvor børnene sidder ret på stolen med hænderne på lårene - også står den ellers på udenadslære.
    På fredag er der skoleudflugt med beginner-classes til akvariet. Jeg glæder mig til og se om børnene får bare lidt tid til og se på fiskene eller om hele formiddagen kommer til og gå med transport og billeder. Der bliver generelt brugt alt for meget tid på og tage billeder af børnene. Billederne tages sådan forældrene kan se, hvor sjovt de har det. Problemet er bare at børnene aldrig når til det sjove, fordi tiden bliver brugt på og tage billeder.

Lidt mere generelt om skolen. Hver morgen stiller 2 af os pæne hvide lærer op for at vinke god-morgen til børnene. De siger farvel til forældrene i døren, og bliver så lukket ind enkeltvis. Inden børnene kommer op i klasselokalet skal de forbi 3 sygeplejsker, som kigger dem med en lommelygte i munden, og lige tager en lille "spytprøve". Vi mener det er en form for sygdomstjek. I løbet af skoledagen kommer en af sygeplejerskerne så forbi klasserne og giver nogle af børene lidt medicin. Børnene spiser, drikker og går på toilettet samtidig og på kommando. Da forældrene (som hovedregel) ikke tilladt adgang inde på selve skolen, bliver børnene ført ned til udgangen klokken 5. Klassen der er på vej hen til udgangen, bliver sagt højt i højtaleren, hvorefter forældrerne stormer hen til udgangen, hvor børnene bliver lukket ud én af gangen. Grunden til alt påstyret er, at der jævnligt bliver stjålet børn i Kina.