mandag den 25. juni 2012

Mad, mad, mad

Jeg ELSKER mad! Dansk mad, kinesisk mad det hele! Her i en kedsommelig stund,  mens jeg venter på maden bliver bragt direkte ind i stuen. Kan jeg da liiige skrive et lille indlæg om  mad.

Det kinesiske køkken er repræsenteret over hele verden, typisk med værtslandendes egen fortolkning af retterne og uden at skælne det store mellem kinesisk, koreansk, vienamnesisk, osv. Når du først opholder dig i Kina, finder du hurtigt ud af at kinesisk mad er noget helt andet, end det vi kender hjemmefra Kina-grillen. Hvad end du foretrak derfra, skal du ikke forvente at få hernede!

I forhold til maden, er det vigtigt aldrig at forvente at få, hvad du forventer at få. Uanset, hvor meget jeg spørger ind til en rets indhold, ved jeg aldrig, hvad jeg får før retten står foran mig. Forståeligt nok, da svinekød og svampe jo kan være mange ting! Jeg/vi har derfor efter 4mdr's ophold fået serveret de mest fantastiske retter, og en del uheldige og mindre vel-smagende i mange vestliges øjne. Det er nu ikke uden grund det kinesisker køkken er kendt over hele verden, når man frasortere de mere spøjse elementer som: involde, testikler, vandmænd, hønsefødder, 1000års-æg, andeblods-tofu, kaninhoveder, osv.. Er der nogle helt fatastiske retter tilbage, som jeg med garanti vil savne, når jeg kommer hjem til Danmark. Ligesåvel som jeg vil savne den kinesiske mad, savner jeg naturligvis noget at det vandte hjemmefra. Jeg har derfor lavet 2 mad-lister en dansk og en kinesisk. Jeg har intentioner om at spise mig igennem "den danske liste" lige så snart jeg kommer hjem, i hvert fald hurtigst muligt ;)

Danske madliste:
- Rugbrød med alt tænkeligt pålæg
- Rød hotdog med cocio - efterfulgt af en tuborg ;)
- Flæskesteg med ALT det gode tilbehør
- Grille: bøffer; nakkekotelletter m. allround-marinade; grillede champignoner, majskolber og grønne asparges; Mor's kartoffelsalat og nye danske kartofler (hvis de ellers fåes i august).
-  ALLE andre slags kartofler
- Rådyr mørbrad
- Alt andet i rådyr (Jeg satser på Thomas' fryser er fyldt)
- Stegt flæsk med BRUN sovs
- Karbonader m. grønærter
- Frikadeller
- Massere af sødmælk
- Jødekage + alt andet godt fra bageren
- bland-selv slik + chokolade

...efter et stykke tid vil jeg også gerne have en pizza m. bearnaisesovs og svensk pølseret :)

Kinesisk madliste:
- Jiaozi m. aubergine+svampe; svinekød + grønne bønner og svinekød + (grøn stærk) pebber
- Dao xiao mien - fra den lille restaurant [håndskårne nudler m. oksekød + grøntsager]
- Yao goa ji ding [kyllingetern m. cashewnødder]
- Æg + tomat over ris
- Di san xian - [aubergine + kartofler + grøn pebber]
- Chow mein [stegte nudler]
- Chow 'fan [stegte ris]
- Baozi [dampede dumplings]
- Koreansk BBQ (Er som navnet siger ikke kinesisk, men fåes mange steder og smager fantastisk)
- Fyldte brød fra Xian
- Peking and/bacon/varianten fra "muslimen"

Ingen kommentarer:

Send en kommentar