fredag den 6. april 2012

Dumplingsdate

Julie, Henrik og David med frugtkurven

I forrige weekend var 4 af os hjemme ved Julies lærer Maggie og lære, hvordan man laver dumplings. Jeg syntes dumplings smager rigtig godt, så nu kan jeg også få dem, når jeg kommer tilbage til DK :) Dumplings eller jiaozi er tynde stykker dej med kød- eller grøntsagsfyld, som bliver kogt.  Før vi tog afsted, var vi lige afvej af madmarkedet og købe/lave en lille frugtkurv. Kurven blev selvfølgelig rigtig fin, og Maggie var meget glad, da hun fik den.  
    
Man kunne tydeligt mærke, at hun havde glædet sig til/var spændt på at på besøg, meeeen det er jo nok heller ikke hver dag, at 4 flotte hvide mennesker kommer forbi til frokost ;) Da vi kom var hendes forældre der også, de havde været tidligt oppe og var allerede igang i køkkenet. Da Vivian - en anden babyclass lærer - kom, gik vi igang med og lave dumplings. Dejen som består af vand og mel, bliver rullet ud i små cirkler. Fyldet som var henholdsvis oksekød+gulerod og svinekød+løg, placeres midtpå dejcirklen. Bagefter lukkes de, hvilket selvfølgelig kan gøres mere eller mindre stilfuldt. Efter de er blevet lukket bliver de kogt, og er klar til at blive spist.

Fyldet puttes på


Færdig formede og klar til kogning

Færdige dumplings - klar til og blive spist
 Maden smagte rigtig godt, og vi spiste alt hvad vi kunne og mere til! Maggies forældre var rigtig flinke og fik lært os et par ord på Tianjin-dialekt. Der er blevet åbnet for, at vi måske skal hjem til dem og have en middag engang. Så vi krydser fingrer og håber på en invitation på et tidspunkt. Julie, Henrik David og jeg har også snakket om og låne et køkken, sådan vi kan gengælde tjenesten og lave lidt dansk mad. Stemningen var rigtig god hele dagen og blev kun bedre, da der kom brætspil på bordet. Der en nu intet som en godt spil Settlers - især når man vinder!

Vivian, David og Henrik

Ingen kommentarer:

Send en kommentar