tirsdag den 24. april 2012

Weekendtur til Datong

Efter og have tilbragt de første mange weekender her i området, blev Sofie, Julie, David, Christoffer og jeg enige om at det var på tide og opleve lidt af "det rigtige" Kina. Vi besluttede os derfor til at tage til Datong, som er en mineby nær Inner Mongolia. Vi tog afsted fredag aften, og mens vi lå og drømte sødt, forsvandt den 8,5 timers lange togrejse hurtigt bag os. Samme sekund som vi stod af toget, kunne vi tydeligt mærke forskellen på Datong og Tianjin/Beijing. Vi oplevede pludselig - og i ekstrem grad -, hvordan folk stirrede på os. Folkene derfra er ikke så vant til og se hvide mennesker, så lige så hvide vi var for dem, var de gule og påtrængende for os. Vi tog tidligt afsted lørdag morgen for at se "The Hanging Monastery", som er et tempel bygget på en lodret klippervæg.
Til vores held mødte vi nogle kinesere i bussen på vej derud, som hurtigt fik os overtalt til og tage en tur med på "Heng Shan" som er et af Kinas 5 hellige bjerge. Det var virkelig skønt og gå en tur i ren luft, under en blå himmel og solskin med en helt fantastisk udsigt, -der for en gangs skyld ikke var begrænset af et tykt lag smog. Vi kom hjem igen sidst på eftermiddagen trætte, udmattede og sulte - fik lidt aftensmad og en lille god-nat-øl :)
Søndag var vi igen tidligt oppe og satte kursen mod Yungang Grottoes. Yungang Grottoes er 25 huler fyldt med buddha figurer hugget ud i sten/bjerg. Vi gav os god tid, tog massere af billeder og mødte vores "bjerg-kinesere" fra dagen før. Da vi kom ind til byen igen tog vi et kig på byens "Drumtower" og ""Nina dragens Screen", hvor sidstnævnte er en 45 m lang mosaik mur med 9 drager på.  Begge dele blev overstået på nogle få minutter. Da vi igen, igen mødte en af kineserne fra førstedagen, tog vi ud for og spise en lokal delikatesse sammen - Kaninhoved. Jeg må erkende, at jeg ikke var nær så modig, som de andre. Jeg spiste derfor kun kinderne, hvilket jo egentlig også var det eneste kød på hovedet, da resten bestod af tunge og hjerne. De sidste par timer i byen gik med ren afslapning og et dejligt mættende aftensmåltid, indtil aftenstoget satte kurs mod Tianjin.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar